Början och slutet

Ni undrar kanske vad som hände, var jag blev av? Svaret är att det blev inte riktigt som jag trodde i somras. Och hur skulle jag kunnat gissa att jag skulle flytta till Åland?!

 

 

Murstocken på torpet står där den står och väntar på att jag ska komma hem från de här äventyren. Men det dröjer ända till sommaren innan jag är tillbaka. Och jag saknar det såklart, de många soliga sensommar- och höstdagarna hade varit underbara att spendera på torpet. Men jag har det lite underbart här också. Åland är lantligt och långsamt och jag tror jag passar in bra. Här finns mängder med skruttiga hus att drömma om och mitt jobb är roligt. För nu är jag en riktig byggnadsantikvarie! Och jag ger råd åt andra ägare av gamla hus, dokumenterar äldre byggnader och inventerar och värderar områden när det ska byggas nytt. Ja bland annat då. Så sämre kan man ha det. 

 

Jag lär mig också om Åländskt kulturarv och deras lite speciella byggnadstradition. Kanske tar jag med mig något av det hem till torpet sedan. Jag har redan blivit lite inspirerad av den modiga färgsättningen på husen här och av de fantastiska verandorna. 

 

Så jag bommade igen torpet för vintern för redan för två månader sen.

 

När jag kom dit sista gången överraskades jag av att skogen tagits ned på två sidor om åkern runt torpet. Och det var bra! Jättebra! För jag fick mycket mer mer ljus och rymd.

 

 
 
 
 

Det såg ljust ut.

 

Och nu tänker jag att detta är den här bloggens allra sista inlägg. 

 

 

 

 

 

Men kanske ändå att den kommer tillbaka igen någon gång...


Kommentarer
Postat av: Lena

Grattis till jobbet! Det låter som att trivs alldeles förskräckligt bra, därborta i landet i öster. Hade varit roligt att få följa med lite längre på torpets resa, men förstår att tiden ibland inte räcker till som man vill. Tack för den tid som vi läsare har fått följa med dig och torpet, och lycka till i framtiden.

2016-11-02 @ 14:57:24
Postat av: Carina

Vad tusan. Jag som hittade din blogg igår och blev alldeles kär. Kommer ändå läsa den ändå från början och se vad jag lär mig inför resan med mitt eget eventuella torp. Kanske kan man få fråga dig om råd då och då ändå?

2016-11-02 @ 22:37:47
Postat av: Monica

Sorgligt. Jag har hängt med från start. En underbar resa. Glädjen när du hittade brunnen. Glädjen när di skrev om det lilla rara i det lilla fina torpet. Om din strävan att lära, åtetskapa o iordningställa. Tack för denna tiden. Ha det bra och så hoppas jag naturligtvis att du samlar kraft o energi för att komma tillbaka o fortsätta. Bättre blogg finns inte. Satsa även bloggen i bokform någon gång. Kram

2016-11-06 @ 08:50:25
Postat av: Anonym

Åh, jag blir tårögd, har följt dig sedan start och det är farmför allt du som gjort att min önskan om ett torp finns. Min favoritblogg där varje nytt inlägg gav mig lyckorus o en tro på att jag själv ska stå med ett torp en vacker dag. Tur jag följer dig på instagram, hoppas det dyker upp bilder på ditt fina torp där snart igen!
Lycka till på Åland! O tack för denna bloggens tid!

2016-11-08 @ 01:12:09
Postat av: Lotten

Tack, ni är väldigt snälla!

Det är svårt att skriva om ett projekt och ett liv som ligger i dvala. Just nu är det annat som händer i mitt liv och jag får hålla på med gamla hus och byggnadsvård på andra sätt ett tag. Och det är tom skönt och ganska nyttigt med en torp-paus tror jag. Hur det blir med torpet och bloggen i framtiden får vi se! : ) Följ mig gärna på Instagram (@husprataren) så länge så får ni se en massa vackra gamla hus och kanske förstår lite bättre vad det är jag gör på Åland.

2016-11-08 @ 07:57:02
Postat av: Anonym

Vi önskar dig lycka till med ditt nya jobb och kommer att sakna dig här på bloggen. Den har varit en ljuspunkt att läsa och vi har följt den med stort intresse. Tack för allt du delat med dig av!

2016-11-26 @ 20:40:56
Postat av: acml

Men åh!! Jag som blev så förälskad i din blogg för ett år sen & tänkte, längtade "snart, snart kommer det mer!" varje dag.
Du väckte min lust & nyfikenhet på gamla byggnader.
Så detta.. Det känns sorgligt 😞
Men stort lycka till & tack för allt som varit!

2016-12-02 @ 21:08:35
Postat av: acml

Men åh!! Jag som blev så förälskad i din blogg för ett år sen & tänkte, längtade "snart, snart kommer det mer!" varje dag.
Du väckte min lust & nyfikenhet på gamla byggnader.
Så detta.. Det känns sorgligt 😞
Men stort lycka till & tack för allt som varit!

2016-12-02 @ 21:08:36
Postat av: marcus

Tråkigt att du lägger bloggen på is. Det är riktigt kul att läsa det du skriver. På riktigt. Lycka till.

2017-02-20 @ 14:37:14
Postat av: oskar

Här sitter jag och googlar på murarskjortor :) Kul att se torpet, världen är inte så stor ändå när man stöter på på fler platser. aka Vildapel om du minns en glad pannkaka...

2017-05-25 @ 18:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0