Innaför tröskeln

Nu har jag försiktigt klivit innanför tröskeln och så smått börjat ägna mig åt huset igen.
 
 
Det första jag vill är att göra köket till en ljus, varm, trygg och ombonad plats där jag kan trivas. Än så länge har jag städat, tätat mot drag och tagit ner det stora snåret av snöbär utanför fönstret så att mer ljus ska komma in genom fönstret. Och så har jag inrett lite.
 
 
Den gamla kommoden som följde med vid köpet har kommit till användning igen och har nu blivit min tvätt- och städmöbel. Även den gamla städutrustningen fanns i gömmorna; disktrasan i linne har jag köpt ny men allt annat så som borstar, skyffel, diskbalja o dyl fanns i huset.
 
 
För att få en lite trevligare och rymligare matplats ställde jag dit ett större bord. Det gamla ådringsmålade klaffbordet har jag haft hemma på vinden i många år och nu tänkte jag testa och se om det passade på torpet. Det är väldigt slitet och jag har varit helt inställd på att måla om det alternativt täcka det med en stor linneduk. men när jag ställde dit det kändes det fullkomligt rätt. Ingen duk kommer i närheten av det här bordet!
Konstigt nog äverkar det vara större risk att möbler och föremål är för "fina" för min smak än tvärt om. Men riktigt hur väl mågot passar vet jag inte förrän det står på plats vilket gör det lite svårt att köpa saker till torpet. Tur då att det mesta är hittat och återvunnet!
 
 
 
 
 
 
 

Mellan raderna

Jag är inte lika mycket på torpet som vanligt och jag har mina skäl. Jag kanske berättar om dem snart.
Det blir enstaka dagar med enstaka aktiviteter just nu.
Ställa den omkullblåsta husvagnen upp igen. Plantera en massa små lökar och plantor som jag fick gräva upp hos en snäll granne. Elda upp den enorma högen med gammalt skräp som samlats utanför tomten under många år. Premiärbada. Sätta potatis. Där är jag nu.
Jag frågade min morbror som brukade sätta potatis med min morfar bonden. Han sa att de alltid satte den 1:a maj. En fot mellan knölarna och två mellan raderna. Så ville jag också göra, även om min potatisåker bara blev 4 kvadrat och 1:a maj blev den 3:e. Stora bonde-fötter fick det bli och jag tog jättestövlarna på. 3x5 potatisar är nu satta. Mitt livs första. Må de nu trivas.
Kunde även sätta min lilla vinbärsbuske som jag drivit upp från sticklingar och MÄNGDER med blomfröer. Jag satsar som vanligt på lätta sorter i stora mängder. I år dessutom enbart såna som inte behöver förkultiveras.
 Än så länge är det bara trädgård och inget hus alltså.

RSS 2.0