Midsommar

På torpet ser det ut så här just nu:
 
 
 
 
 
Där blommar en salig blandning av brandliljor, fingerborgsblommor, doftpioner, praktlysing, många sorters rosor, borstnejlikor, prästkragar, kaprifol, rölleka, trädgårdsiris, schersminer, fläder...
 
Allt verkar ha fått för sig att blomma på en och samma gång!
 
Jag minns första året i torpet när INGET blommade på midsommar, jag blev lite besviken den gången och bestämde mig för att göra något åt den saken. Äntligen börjar mina ansträngningar i trädgården att ge lite resultat och jag kan plötsligt ana att den trädgård som jag haft i mina drömmar nu börjar bli verklig och det känns väldigt hoppfullt!
 
Nu undrar jag egentligen bara, vad ska blomma resten av sommaren?
 
Jag har inte utfört några stordåd på torpet direkt men har pysslat med en del saker i köket. Om jag nu ska flytta in där vill jag ju att där ska vara något så när hemtrevligt och hyfsat rent. Jag har därför städat och svärtat spisen, skrapat bort färg från dörrfoder och skurat och oljat halvmånebordet som för tillfället fungerar som köksbord.
 
 
 
 
Men fortfarande bor jag alltså kvar i min lilla holk.
 
 
Tidigt, tidigt i morse vaknade jag och gick ut. Bara för att få se solen lysa från ett håll som jag aldrig sett den lysa ifrån tidigare. När solens strålar kom ifrån norr låg sjön i ett helt nytt ljus. Den var spegelblank och dimmoln svepte fram över ytan och det var midsommar.
 
 
 
 

Det är vägen som är målet

Jag har precis börjat mitt nya sommarjobb och i två dagar har jag nu varit ute i fält och inventerat vägar. För det är mitt jobb, att tillsammans med en (riktig) antikvarie åka runt på Hallands kulturvägar!
 
Det känns lite overkligt fortfarande, att jag faktiskt får betalt för något som är så roligt. Vi åker runt i vår bil, tittar, beskriver och stannar och fotograferar ofta, det passar mig alldeles utmärkt.
 
Det är en ny värld som öppnar sig för mig som aldrig studerat vägar så noga och plötsligt ser jag gamla vägräcken, randvägar, milstenar och annat överallt!
 
 
Vet ni nån vacker halländsk väg (vi inventerar bara allmänna vägar) som vi inte får missa så säg gärna till!
 
 

 
 
 

RSS 2.0