Sakletardag

Det är bra att ha rykte om sig att vara sakletare. En sakletare specialiserad på saker till torp från 1800-talet... En kollegas anhörig har nyligen gått bort, en nästan hundra år gammal man som samlat och sparat i hela sitt liv... Hans familj vill helst inte slänga något i hans hem utan vill allt ska komma till rätt person. Min kollega som nu hjälper till att tömma mannens lilla torp fullt med saker tänkte att jag eventuellt skulle kunna vara den där rätta att ta hand om lite av arvet. Rätt tänkt sa jag!

Så idag var jag där och gick igenom rum efter rum med prylar. Det var så mycket att det var omöjligt att titta ordentligt på allt. Men en del hittade jag som skulle passa finfint på torpet. Fick med mig lite gardiner och lakan hem idag och har anmält mitt intresse för en hel del möbler, lampor och annat. Får väl se vad som hamnar var i slutändan.

Tyvärr hade jag bara mobilen att fotografera med så ni får själva föreställa er hur vackra bilderna hade blivit tagna med min systemkamera...
 
 

Kommentarer
Postat av: Marcus

Härliga bilder. Gissar att ditt lägenhetsförråd är fyllt till bristningsgränsen vid det här laget. Eller har du andra skattgömmor?

2013-03-18 @ 06:06:51
Postat av: Andrea

Superfina bilder! Grattis till alla saker. Handdukskroken med fåglar var ju helt underbar! Och dockvagnen...

2013-03-21 @ 16:30:52
URL: http://entilltorpblogg.blogg.se
Postat av: Lotten

Tack tack! Men jag kanske skulle förtydliga att det inte är sakerna på bilderna som jag har fått. Bilderna är ifrån hemmet som skulle tömmas och jag ville mest visa hur mycket gammalt och fint som fanns där.

2013-03-21 @ 16:37:10
Postat av: Anonym

Attans,"din" tagelmadrass vill Varbergs museum ha... men det finns ett dunbolster kvar, klätt i nåt lite "otidstypiskt" (tror jag) tyg. Hur det går med din önskelista f ö rapporterar jag på onsdag.

2013-04-01 @ 22:31:31
Postat av: Lotten

Hallå, är det hemliga Agneta?? : )
Hälsa Varbergs museum att om det inte vore för mig så skulle madrassen vara uppeldad för länge sen ; )
Men det är lugnt, jag lovar.
Tyvärr ses vi inte på onsdag för jag ska resa till Mariestad då så vi får kanske stämma av på telefon istället.
Kram!

2013-04-01 @ 23:06:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0