Man tager det man haver

Mitt senaste projekt måste ni få se.

Det här hålet under söderfönstret är inte vackert men jag har inte kunnat laga det för jag har inget timmer över. Jag har väntat på att en lagom stor bit ska dyka upp.Det har varit lagat förut som ni kan se och den nyare biten var alldeles rutten och bara att borsta bort.Och så en dag fick jag idén att se om granen som markägaren fällde alldeles intill torpet i somras kunde duga.
Den är inte så grov men i rotändan räckre den till.Jag fick hjälp att såga av och såga till på sidorna:Så det blev en fin liten timmerbit.Sen var det bara för mig att
hugga, hugga, tälja, tälja, snida, snida.....Så satt den där till sist!

Sånt här gillar jag. Äkta torpande. Ta det man har, ett träd runt knuten och laga ditt hus med.

Kommentarer
Postat av: Micke o Stina

Oj, vad häftigt! Vi har sysslat med samma projekt som du den här sommaren. Och vår andra fönstervägg, som nästan är klar, ser precis ut som din. Vi valde att köpa en stock från ett sågverk. Men att hämta en direkt från skogen var på riktigt på nå´t sätt. Är det inte några problem med fukt i stocken om den inte har torkat väldigt länge? Var det trädgnagaren som ätit på din vägg också? Lömska rackare det där.

/ :o)

2010-09-27 @ 11:08:47
URL: http://torpetberget.blogspot.com/
Postat av: Viola_T

Det här gillar jag med!

2010-09-27 @ 11:38:07
URL: http://morfarshus.blogspot.com
Postat av: färgtrappan/m-l

Bra jobbat!

2010-09-27 @ 20:54:09
URL: http://fargtrappan.blogspot.com
Postat av: Lotten

Tack ska ni ha : )

Och Micke och Stina, jag hoppas att det inte blir problem för att virket inte var torrt. Jag ska inte sätta på panel än på ett bra tag så det kommer sitta luftigt där och kan torka på plats. Vem som har ätit på mitt hus vet jag inte riktigt. På just den här platsen har det läckt in vatten runt fönstret så att virket har ruttnat. Men som ni kanske vet har jag ju en del större skador på mitt hus, det här var ju egentligen bara en liten skit-detalj : )

2010-09-27 @ 21:38:30
URL: http://litettorp.blogg.se/
Postat av: Sara

Du får det att verka väldigt enkelt! Bra gjort!

2010-09-28 @ 07:15:57
URL: http://kllstorpet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0