Några vackra saker

I mitt källarförråd finnns några vackra saker jag fått av en vän. De ska till torpet när det är dags.

Vill ni se dem?Det är örngott, påslakan och underlakan. Vackert broderade.
Fyra uppsättningar.

Och en hink i emalj ifrån Kockums.

Kommentarer
Postat av: marcus

hej lotten!

Jag är lite nyfiken på hur du kommer att lösa dassfrågan. Kommer du att bygga ett utedass, eller lurar du på någon annan lösning? Finns det olika typer av dass, olika stilar?

2010-10-25 @ 06:58:28
Postat av: Lotten

Hej du Marcus!

Är det här något du har bekymmer med på ditt torp?

Faktum är att jag inte har kommit fram till något i dassfrågan än. Det har varit låg prioritet på det...

Vi kanske kan klura ihop??

Jag har ju ett förråd/vedbod där dasset kommer att vara, så mycket är klart. Var det det du undrade, hur dasset ska se ut på utsidan, eller menade du själva konstruktionen?

På min kompis sommarställe har de ett utedass med en stor grop under huset där allt hamnar. Den behöver aldrig tömmas. Det känns lockande.. fast lite äckligt är det med det där stora hålet fyllt med ja, du förstår. En annan lösning är ju att ha en stor hink el dyl som man tömmer då och då.

Hur har ni det på torpet?

Frida, kan du rekommendera grop-varianten? : )

Det kanske finns andra lösningar, jag ska försöka läsa på innan jag bestämmer mig.

2010-10-25 @ 11:51:08
URL: http://litettorp.blogg.se/
Postat av: marcus

Hej Lotten.Jag har en "miljötoa" på mitt torp. Den finns i snickarboden i ett litet rum som måste vata 18 grader varmt. Själva toaletten har ett värmeelement och en utsugsfläkt. Hela härligheten drar en massa ström, jag funderar på att komplettera med ett utedass för vintertid.Jag har hört att om man har en grop så får man gräva en ny ibland och sedan flytta utedasset över den nya gropen.Jag hade ingen aning om att du redan har ett utedass. Eftersom jag inget hört om dina toalett lösningar innan så var jag nyfiken på om det fanns toalett i husvagnen.En trevlig toastund är skitviktig (hehe) för hela torpupplevelsen tycker jag. Särskillt nu när det är så kallt ute. Jag skall vara själv i torpet hela helgen och det ända jag kommer att värma upp är sovrummet och toan :)Hörde du vad som hände med 1700-tals torpet?

2010-10-25 @ 17:46:46
Postat av: Frida

Jag kan varmt rekommendera grop-varianten. Speciellt om man kan ha öppen dörr och titta på stjärnorna medan man gör sitt tarv.Är gropen stor och man inte använder den för jämnan räcker den länge verkar det som - fast nu är det ju mest jag som använder gropen, maken kör till pizzerian... Vår grop är en brunnsring djup - om den inte varit djupare men fyllts av s**t.Kiss och bajs på er!

2010-10-25 @ 20:35:22
Postat av: Frida

Vackra saker och dass passar bra ihop tycker jag!Jag kan varmt rekommendera grop-varianten, speciellt om man kan ha öppen dörr och titta på stjärnorna medan man gör sitt tarv.Vår grop verkar vara en brunsring djup och jag kan inte se någon nivåskillnad nu jämfört med när vi skaffade dasset för två somrar sedan. Fast då håller sig maken helst över helgen...Kiss och bajs på er!

2010-10-25 @ 20:38:31
Postat av: Lotten

Kära bajs-älskare.

Klart du ska ha ett fint och bra dass marcus, vi får komma på nåt åt dig. För det finns ju ingen pizzeria i Upphärad ; )

Det visste du inte va Frida, att Marcus har ett torp i Upphärad!Jag pratar inte så mycket om mitt dass för det är inget jag är stolt över. Faktum är att det är så omysigt att jag har föredragit skogen hela sommaren...

2010-10-25 @ 22:15:12
URL: http://litettorp.blogg.se/
Postat av: marcus

Stackars dig Lotten. Skogen kan inte vara trevligt alla gånger.Man kan fixa till ett dass med en stol som man kan plocka ur dynan på, en hink och en papperspåse. Min brorsa bajsade så en hel månad 1995. Funkar okej om man kommer ihåg att inte kissa samtidigt ;)

2010-10-26 @ 07:09:33
Postat av: Lotten

Det är ett sånt dass jag har Marcus, det är därför jag föredrar skogen..

2010-10-26 @ 09:12:46
URL: http://litettorp.blogg.se/
Postat av: marcus

okej. :)

2010-10-26 @ 15:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0