Utekök

På torpet står jag ute och lagar mat i mitt utekökLeila den lilla härmisen har snott min idé och försökt göra ett lika mysigt kök som mitt

Kommentarer
Postat av: Frida

Hon har inte lyckats. Ditt är mycket mer genuint. Dessutom är du snyggare och smartare.

2011-06-22 @ 13:42:23
Postat av: Eija

Ha ha du är för härlig! Ikväll är det premiär för Leila igen, få se vad hon har härmat den här gången...

Ha en fin midsommar!

2011-06-22 @ 17:31:59
URL: http://norrfrid.blogspot.com
Postat av: Stina

Hej igen, hoppas du inte tog illa upp av mitt mullbänksinlägg- förstår när jag läst mer av din blogg att du satt dig in ordentligt i frågan och att det redan varit uppe för diskussion. Jag ville bara förmedla det jag insett -efter att först hade bestämt mig för mullbänkskonstruktion. Men mitt torp är ganska annorlunda, med en märklig souterrängstengrund. Mycket plats för luft.Fint kök! jag köpte precis ett Primus Atle på rea på Jula- de ska visst sluta tillverkas- synd. Nu ska jag bygga mitt utomhuskök på ett gammalt symaskinsstativ jag hittade i skogen på min tomt.

Eller så får det bli diskbänk. Trevlig midsommar!

/Stina

2011-06-23 @ 10:18:27
Postat av: Andrea

Haha, glad midsommar!

2011-06-23 @ 10:29:09
URL: http://entilltorpblogg.blogg.se/
Postat av: Lotten

Tack ska ni ha och glad midsommar på er allihopa!Frida: Det kallar jag en komplimang, Leila är ju sjukt snygg! ; )Stina: Jag tog absolut inte illa upp- tvärt om, jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Jag har tänkt mycket på det du skrev och funderar på om jag borde tänka om ang. grunden. Vi har grävt ut ganska mycket av jorden i mullbänken redan så det skulle inte återstå så jättemycket arbete för att göra en torpargrund istället. Mitt hus står också i en backe och även min grund är lite av en souterrängtyp. Jag är en amatör och nybörjare och kan inte så mycket om det här egentligen. Jag har försökt använda mitt sunda förnuft i den här frågan men jag har inte vägt in det du skriver om att huset är byggt för att vara uppvärmt. Kanske har du rätt, jag tror att jag ska försöka läsa på lite mer kring detta innan jag bestämmer mig. Har du kanske något bra lästips?

2011-06-23 @ 15:56:20
Postat av: Where The Forest Ends

Tack gillar ditt mer! Det andra är lite för stylat för min smak....

2011-06-23 @ 16:02:55
URL: http://WhereTheForestEnds.blogspot.com
Postat av: Where The Forest Ends

Tack?! Tror skulle det stå....

2011-06-23 @ 16:04:18
URL: http://WhereTheForestEnds.blogspot.com
Postat av: Viola_T

Go on Lotten! Ditt är ett RIKTIGT utekök.

2011-06-27 @ 12:35:39
URL: http://morfarshus.blogspot.com
Postat av: Stina Johansson

Jo, bäst info om om Mullbänk/torpargrund har jag hittat hos Göran Gudmundsson(Stora boken om byggnadsvård)- även i boken "utvändig renovering" påstår han sig gå till botten med begreppen. Ju nyare litteratur desto sundare inställning till fukt och sånt som fuktspärr. Har märkt att du tänkt i samma banor som jag- ingen plast, inga målade skikt i känsliga byggnadsdelar som golv.

"Så renoveras torp och gårdar" är alltid en tröst- det är så fint att man kan "laga i" det mesta.

Hidemark är lite av en smaksnobb, men det kan man väl tugga i sig. Är nyfiken på hur du tänker angående stilbrott och museumkänsla- jag har hela tiden tänkt att jag ville vara konsekvent i inredning- Hidemarkstyle, men får mer och mer impulser att köpa knallrosa plastbyttor och annat opassande- Jag vill inte bo på Skansen med vadmalskjol........Hur bryter man allmogestilen på ett bra sätt? Hur tydliggör man det vackra gamla med en spännande kontrast?

2011-06-27 @ 14:54:25
Postat av: Lotten

Hej igen Stina! Jag tror jag skriver ett helt inlägg för att svara på din fråga om hur jag tänker kring stilbrott och museumkänsla : ). Är det förresten du som börjat skriva i husdagboken på Gård & torps hemsida? Jag såg av en tillfällighet en Stina där med ett intressant litet torp.

2011-07-01 @ 00:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0